A Powtoon virtuális rajzterem-foglalás szabályai

A Powtoon virtuális rajzterem-foglalás szabályai
Az alábbiakban összefoglaljuk az ELTE Oktatási Igazgatóság Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Osztályának (továbbiakban OTO) kezelésében álló Powtoon Agency fiók-virtuális rajzterem használati tudnivalóit. 

1. Hozzáférés, virtuális kulcsfelvétel

 1. Egy felhasználói fiókra, hozzáférési módra vonatkozik az ELTE OKTIG Agency előfizetése, azonban a használható funkciók teljes tárházával. Ebből fakadóan az oktatói/munkatársi használatot szükséges szabályoznunk.

 2. Jelen előfizetés keretében az ELTE OKTIG az oktatók/munkatársak ELTE felhasználású anyagainak létrehozását támogatja, egyéb felhasználási irányú anyagok gyártása nem megengedett.

 3. Jelen előfizetés mentén elsősorban azon munkatársaknak biztosítunk hozzáférést, akik az Osztályunk által szervezett Powtoon képzésen részt vettek, vagy a Tananyagfejlesztési projektben vagy más kurzusfejlesztési projektben vesznek részt. Azonban szabad kapacitás függvényében a terem rendelkezésre áll minden oktatói, kutatói, szervezési, fejlesztési feladatot ellátó ELTE munkatárs számára.

 4. Kérjük, hogy egyéni, ingyenesen elérhető Powtoon-fiókban tekintse át a felület használatát, működésének, animáció készítésének alapismereteit: önálló diasor, ill. videó létrehozása, valamint sablonok (templates) áttekintése, felhasználásuk gyakorlása. A „Pro” és „Pro+” jelzésű elemek és sablonok az ELTE OKTIG Agency előfizetésben elérhetővé válnak majd az Ön számára is, ellentétben az ingyenesen elérhető verzióval. 

 5. Az Agency fiókot hétköznapon 24 órára, hétvégén 72 órára tudja foglalni a https://powtoon.youcanbook.me/ oldalon. 

A foglalható időszakok*: 

hétfő  

de. 10:00 – kedd de. 10:00  

24 óra 

kedd 

de. 10:00 – szerda de. 10:00 

24 óra 

szerda 

de. 10:00 – csütörtök de. 10:00 

24 óra 

csütörtök 

de. 10:00 – péntek de. 10:00 

24 óra 

péntek 

de. 10:00 – hétfő de. 10:00 

72 óra

*A https://youcanbook.me/ oldalon az ELTE Powtoon virtuális rajzterem-foglalás felületen a foglalt idősáv adott nap éjjel 01:00-02:00 időszakként van feltüntetve. A youcanbook.me felülettel több szolgáltatásunk foglalását működtetjük, a biztonságos működés miatt szükséges alkalmaznunk ezt a technikai megoldást. A tényleges Powtoon használat a foglalt napon a táblázatban szereplő módon érvényesül.

Egy héten egy oktató egy idősáv foglalására jogosult. Az OTO által is véglegesen visszaigazolt foglalt idősáv kezdő időpontjára emailben megkapja a hozzáférési kódot. A hozzáférési kóddal Ön tud belépni a saját időszakában. A belépéssel egyidejűleg vállalja a felelősséget a fiók védelméért. Ez kiemelten vonatkozik a fiók saját adataira. Tilos változtatni a fiók (account) beállításain (előfizetési beállítások, fiók jelszó, fiók cím és fiók e-mail cím, számlázási és fizetési adatok). 

2. Használat 

 1. A hozzáférésre jogosult munkatárs a belépést követően a Powtoon Agency előfizetés lehetőségeivel készítheti el diasorát, videóanyagát. 

 1. A munkát a bal oldali Home ikon alatti funkciókkal kezdheti. Alapjában véve három féle lehetőségből indulhat ki: Powtoon sablon használata saját terv mentén átalakítva, forrásanyag importálása vagy Powtoon anyag létrehozása. 

 1.  A jobb oldali Toolbox My Powtoons felületen találja saját alkotását majd, és itt rendezze mappába az anyagát. Kérjük, hogy mindig hozzon létre egy saját névvel ellátott mappát és munkáját oda mentse el! 

 1. A Toolbox egyéb mappáihoz és videóanyagaihoz nem jogosult hozzáférni, azokat ne kezelje, ne módosítsa, azok az OTO tulajdonát képezik. 

 1. A munkája befejeztével töltse le elkészült anyagát, exportálja magának az anyagát olyan módon, hogy azt a későbbiekben a Powtoon felülettől függetlenül tudja felhasználni! Exportálással tegye ezt pl. mp4 formátumban vagy pptx formátumban. (Figyelem! Hosszabb időt is igénybe vehet a művelet! A hozzáférés érdekében ne zárja be az ablakot, hanem várja meg, míg megjelenik a következő üzenet is egy világoskék háttérben:„Your Powtoon has been published successfully. Click here to download mp4 file or here to view it in the Workspace” ). Ekkor tudja letölteni helyben a file-t. Enélkül nem fog hozzáférni közvetlen módon. (A letöltésről készül egy rövid segédanyag.) 

 1. A munkákat, alkotásokat a foglalt időszakon belül kell elvégezni, mivel arra az idősávra tudjuk biztosítani a munkája érintetlenségét. A következő idősávban ugyanis egy másik felhasználó belépése várható egy másik bejelentkezési kóddal, mely által az előző felhasználó hozzáférése megszakad. 

3. Virtuális terem bezárása 

A foglalási időszak leteltével az Ön hozzáférése megszakad. A foglalási időszak végén kérjük, kilépéssel zárja be a programot. A következő foglalási időszak elejével egy másik felhasználó egy másik belépési kóddal léphet be. 

Bármilyen kérdéssel, problémával forduljon hozzánk az elearning@oktig.elte.hu email címen, és lehetőségeinkhez mérten igyekszünk megoldást találni! 

Tisztelettel: 

Eötvös Loránd Tudományegyetem  
Oktatási Igazgatóság 
Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Osztály