A PPKE megnyitja lelkiségi szolgáltatásait az ELTE hallgatói előtt

2021.05.24.
A PPKE megnyitja lelkiségi szolgáltatásait az ELTE hallgatói előtt
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem megállapodott arról, hogy a jövőben a magyarok mellett már az ELTE külföldi állampolgárságú hallgatói is igénybe vehetik a PPKE lelkiségi szolgáltatásait. A megállapodást Borhy László és Kuminetz Géza rektorok látták el kézjegyükkel.

A családjuktól és megszokott kulturális környezetüktől távol élő magyarországi hallgatók számára különösen fontos, hogy hitéletük gyakorlása során továbbra is támaszkodhassanak az egyház által nyújtott lelkiségi szolgáltatásokra. Ennek érdekében a Pázmány Péter Katolikus Egyetem megnyitja lelkiségi szolgáltatásait az ELTE-n tanuló külföldi hallgatók előtt is, különös tekintettel az Ösztöndíjprogram Keresztény Fiataloknak (ÖKF), a Stipendium Hungaricum, a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram és Erasmus+ program külföldi hallgatóira. Az ELTE-n jelenleg körülbelül 3000 külföldi fiatal tanul, ám a lehetőség természetesen nyitva áll az egyetem magyar hallgatói előtt is.

Az elérhetővé vált, részben angol nyelven zajló programok között egyéni és kiscsoportos lelki gyakorlatok, misék, előadások és kerekasztal-beszélgetések, kiemelt katolikus ünnepek idején lelkiségi napok és lelkigyakorlatos hétvégi programok, hittancsoportok online oktatása, valamint szentségekre (keresztség, bérmálás) való felkészítések szerepelnek.

Emellett a hallgatók szabadidős és kulturális programokon (filmklubok, kirándulások) vehetnek részt, illetve az együttműködés keretében a PPKE egyetemi lelkésze, Alessandro Caprioli atya is szívesen áll a hallgatók rendelkezésére. A szolgáltatások döntő többsége díjmentesen vehető igénybe úgy a PKKE, mind az ELTE magyar és nemzetközi hallgatói számára.

További információk és elérhetőségek az PPKE Egyetemi Lelkészség oldalán olvashatók.