A sport összeköt

2019.12.03.
A sport összeköt
Az ELTE, az ESN ELTE és a BEAC idén negyedszer rendezett University Sports Festivalt Budapesten tanuló nemzetközi hallgatók részére. A résztvevők 11 felsőoktatási intézményből, 65 ország képviseletében érkeztek. 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az ESN ELTE, valamint a BEAC negyedszer megrendezett sporteseményének célja, hogy összekösse a világ számos pontjáról Budapestre érkező egyetemi hallgatókat, betekintést nyújtva a hazai egyetemi sportéletbe. A szervezők fontosnak tartják azt is, hogy Magyarország és Budapest az eddiginél is vonzóbb célpont legyen a külföldi hallgatók számára. A rendezvényre idén 11 felsőoktatási intézményből, 65 ország képviseletében érkeztek a hallgatók, Kolumbiától kezdve Laoszon, Kataron és Finnországon át egészen Belgiumig.

A University Sports Festival Budapesten volt röplabda- és futsalbajnokság, és több egyéni sportág edzését is meg lehetett látogatni. Számos küzdősportot kipróbálhattak a jelentkezők, részt vehettek aerobik-, airflow jóga és ballansztréningen, de választhatták a polefitnesst, a funkcionális köredzést, a spinninget vagy a sakkot is. A programot a BEAC hastáncosai és cheerlederei látványos bemutatókkal színesítették.

Míg a futsalbajnokságot idén az IBS-Nemzetközi Üzleti Főiskola, addig a röplabdatornát a Metropolitan Egyetem nyerte meg. A rendezvényt a résztvevő intézmények közötti verseny zárta. Első helyen a Semmelweis Egyetem végzett, a tavalyi győztes BME idén a második lett, míg a dobogó harmadik fokára a Szent István Egyetem hallgatói állhattak fel.

A szervező ELTE és sportegyesülete, a BEAC számára kiemelten fontosnak tartja, hogy olyan programokat szervezzen, amelyekkel a külföldi hallgatókat is meg tudja szólítani. Jelenleg már 500 külföldi hallgató sportol rendszeresen a klub edzésein.

Az eseményen készült valamennyi fotó elérhető a BEAC Facebook-oldalán

EREDMÉNYEK:

Futsal bajnokság

IBS-Nemzetközi Üzleti Főiskola
Szent István Egyetem
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Röplabda bajnokság

Metropolitan Egyetem
Semmelweis Egyetem
Szent István Egyetem

Pontverseny

Semmelweis Egyetem 917 pont
BME 845 pont
SZIE 834 pont
IBS 750 pont
ELTE 726 pont
Metropolitan Egyetem 550 pont
Corvinus Egyetem 520 pont
BGE 271 pont
CEU 205 pont
Testnevelési Egyetem 203 pont
NKE 8 pont

A rendezvényt a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a VIWA Vitaminwater támogatta.

Forrás: BEAC