A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium nyári egyeteme

A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium 2015. július 6. és 12. között rendezi meg első nyári egyetemét „Interdisciplinary understanding of normativism in economic research” címmel. A közgazdaságtan és a politika iránt érdeklődő, BA tanulmányaikat már elvégzett hallgatók az egyhetes, neves előadókat felvonultató programban ingyenesen vehetnek részt. Az ELTE-ről előreláthatólag tíz hallgatót tudnak fogadni.

A nyári egyetem főleg arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan képződnek le az egyes tudományos paradigmák a mindennapokban (főként a közgazdaságban és a politikában), valamint hogy hogyan jelenik meg a normativizmus a politikatudomány és a közgazdaságtan területén. Az elméleti kérdések mellett természetesen olyan konkrétumokra is keresik majd a választ, mint például hogy milyen lehetőségei vannak a V4-régiónak az egyenlőtlenségek csökkentésére, vagy hogy kompatibilisek-e egymással korunk demokratikus és kapitalista rendszerei.
 
A hétfői ünnepélyes megnyitót követően kedden, szerdán és csütörtökön 3-3 (egyenként másfél órás) előadás várja a résztvevőket, pénteken és szombaton pedig a Stratagem szimulációs játékot játsszák majd, amelyben a hallgatók miniszterként hoznak döntéseket egy közepesen fejlett államban, összesen hatvan év fejlődését modellezve, az államok makrorendszereinek nem-lineáris működését szimulálva.

Jelentkezési határidő: május 15. A jelentkezőknek egy CV-t és egy motivációs levelet kell küldeniük erre az e-mail címre

Részletes kiírás

2015.05.04.