A Tudományos Kutatás Napja az ELTE-n

A Tudományos Kutatás Napja az ELTE-n
11/26

2021. november 26. 14:00 - 17:00

ELTE Egyetemi Könyvtár Díszterem (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.)

11/26

2021. november 26. 14:00 - 17:00

ELTE Egyetemi Könyvtár Díszterem (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.)


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem hagyományos ünnepi rendezvénye a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat részeként. 

A rendezvényt Borhy László akadémikus, az ELTE rektora nyitja meg, majd a hagyományoknak megfelelően az Egyetem három vezető kutatója tart előadást. 

Mezey Barna, az ÁJK tanszékvezető egyetemi tanára A börtön ára címmel ad képet jogtörténeti kutatásairól, Demetrovics Zsolt, a PPK tanszékvezető egyetemi tanára az addiktológiai motivációkutatás néhány újabb fejleményét ismerteti A „miért” és a „mennyit” szerepe a függőségi magatartásokban című előadásában, Ősi Attila, a TTK tanszékvezető egyetemi docense pedig a fogak jelentőségéről beszél az őshüllők kutatásában.

Átadják "Az ELTE ígéretes kutatója” elismeréseket is az egyetem fiatal kutatóinak, akik tudományos eredményeiket izgalmas kisfilmek keretében mutatják be. Idén másodjára került sor a „Kinyitjuk a tudományt” – az ELTE ígéretes kutatója különdíj pályázat meghirdetésére, amelyre az „open science”, azaz a nyílt tudomány területein kiemelkedő eredményeket elért kollégák pályázhattak. A különdíjat ugyancsak a rendezvényen adják át. 

A Tudományos Tanács az Ígéretes Kutatók mellett oklevéllel jutalmazza és méltatja a 2021-es évben Lendület-pályázatot nyert kollégákat is. 

A tudományos ülést követően a résztvevőket koccintásra, állófogadásra és kötetlen beszélgetésre invitálják. A rendezvényen védettségi igazolvány felmutatását követően, orrot és szájat eltakaró maszkban lehet részt venni.

Regisztráció (november 19-ig) 
Meghívó