A világegyetem keletkezése gyerekszemmel

2018.01.16.
A világegyetem keletkezése gyerekszemmel
Január végéig még látogatható az ELTE TTK Természetrajzi Múzeum Matematikai Gyűjteményének előterében a téli napfordulón megnyílt gyermekrajz-kiállítás, mely az univerzummal foglalkozik.

Az ELTE Lágymányosi kampuszán, a Petőfi- és a Rákóczi-híd közt, a Duna budai oldalán található a magyar felsőoktatási rangsor első egyetemének szerves része, az ELTE TTK Természetrajzi Múzeum, mely 2014-ben nyílt meg az egyetemen kívül eső világ számára is, azóta egyedülálló látnivalókkal várja az érdeklődőket, magánszemélyeket éppúgy, mint a rendhagyó órára érkező általános vagy középiskolai diákokat. A múzeum három kiállítótérrel rendelkezik: klasszikus, galériás kiállítótérben látható a 240 éves Ásvány- és Kőzettár, modern üvegpiramis ad otthont a Biológiai és Őslénytani Kiállításnak, múzeumi interaktív terem a Matekbarlang. Megalakulóban van a Fizikai Tár is, amely már nagyrendezvények rendszeres szereplője. 

A közel 60 képet felsorakoztató jelenlegi kiállítás anyaga a turai Hevesy György Általános Iskola és a turai Szféra Alkotóműhely tanulóinak, alkotóinak munkája. A rajzok a csillagok, a bolygók, az egész univerzum keletkezésének mikéntjére keresik a választ, illetve a világegyetem törvényszerűségeit ábrázolják. A finoman megmunkált, színes, kifejező és harmonikus kompozíciójú művek maradandó élménnyel gazdagítják a látogatót.

A kiállítás január végéig tekinthető meg a Matematikai Gyűjtemény előterében (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, a kémia porta felett az első emeleten).

A megnyitón készült fotók az esemény Facebook oldalán érhetők el.