Adományozás a zétényi kultúrház újjáépítésére

2020.08.12.
Adományozás a zétényi kultúrház újjáépítésére
Nemzeti Művelődési Intézet felajánlásokat vár a május 6-án leégett kultúrház újjáépítéséhez.

Nagy veszteség érte a felvidéki kulturális életet, amikor tűz ütött ki a Tőketerebesi járásban található Zétény községi hivatalában, illetve a szomszédságában álló kultúrházban. A lángok elpusztították Zétény község kulturális intézményét, amely elsősorban a település és járás kulturális életében jelent mérhetetlen veszteséget, a következményeket azonban minden közösségek iránt elkötelezett Kárpát-medencei magyar átérzi.

Zétény Királyhelmectől 10 km-re északnyugatra, a Felső-Bodrogköz északnyugati részén, a Latorca és a Tice között fekszik. A csaknem 800 fős településen intenzív kulturális élet folyt, a kultúrház és könyvtár értékeit a helyiek megbecsülték.

A település kultúrháza aktívan, több célcsoport igényeit kiszolgálva működött, kínálatában számos tábor, gyermekprogram, nosztalgia délután, települési ünnepség szerepelt. A ház falai között a helyi asszonykórus, kártyaklub, asztalitenisz kör és több civil szervezet is otthonra lelt. A szerencsétlenség következtében a kultúrház felújított könyvtárában található könyvállomány a tűz martalékává vált, a helyi közösségi eseményeknek helyt adó táncterem teljesen kiégett.

A Nemzeti Művelődési Intézet arra kér mindenkit, aki átérzi a zétényi közösségeket ért veszteséget, hogy járuljon hozzá egy számára nélkülözhető összeggel az épület újjáépítéséhez.

A község az alábbi, elkülönített számlaszámra várja adományokat:
Számlaszám: SK92 0900 0000 0051 7025 9173 BIC kód: GIBASKBX
Számla neve: Dom kultúry Zatín-Zétény-S.O.S