Agocs-díj 2017

2017.09.20.
Agocs-díj 2017
Az Agocs-díjat adományozó Geofizikai Kutatási Alap kuratóriuma, amely a korábbi díjazottakból áll, titkos szavazással két PhD- és két MSc-dolgozatot jutalmazott 2017-ben. A díjat alapító William B. Agocs professzor szándéka szerint az Eötvös Loránd Tudományegyetem geofizika szakán megvédett, kiemelkedő színvonalú MSc- illetve PhD-dolgozatokat lehet elismerni.

A díjazott dolgozatok:

  • Szanyi Gyöngyvér A Pannon-medence S-hullám sebességterének vizsgálata című PhD-dolgozata,
  • Toronyi Bence Geoid modellezése, inverziós módszerrel történő gravitációs hatószámítás alapján című PhD-dolgozata,
  • Kalmár Dániel Receiver function számítások az AlpArray szeizmológiai állomások adatainak felhasználásával  című MSc-dolgozata,
  • Szijártó Márk Topográfiai és hőmérsékleti különbségek együttes hatása által vezérelt felszín alatti vízáramlás numerikus modellezése szintetikus egységmedencében című MSc-dolgozata.

Borhy László rektor távollétében az Agocs-díjat Szalay Péter egyetemi tanár, az ELTE tudományos rektorhelyettese adta át a rektori tanácsteremben 2017. szeptember 14-én. A díjátadáson jelen voltak: Jánosi Imre egyetemi tanár, a Természettudományi Kar stratégiai és fejlesztési dékánhelyettese, a kuratórium tagjai és a díjazottak által meghívott vendégek.

Agocs-díj 2017

Agocs-díj 2017

0

/

0

0

/

0