Agykutatás napjai

Agykutatás napjai
03/17 - 03/18

2023. március 17. - 2023. március 18.

ELTE TTK (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C)

03/17 - 03/18

2023. március 17. - 2023. március 18.

ELTE TTK (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C)


Programok a nemzetközi Agykutatás Hete keretében: ismeretterjesztő előadások, kerekasztalok, laborlátogatások és játszóházak minden korosztálynak. 

Március második hetében az ország négy városában – Budapesten, Debrecenben, Pécsett és Szegeden – rendezik az Agykutatás Hetét, ahol az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az orvostudomány egyik legizgalmasabb és sok szempontból legkevésbé feltérképezett területére. A szervezők évről évre más-más agykutatással kapcsolatos érdekes témával és a témának megfelelő programokkal készülnek, amelyeken kiderül, milyen technikai újítások segítik az agykutatást, és ezeknek milyen hatásuk van idegrendszerünk fejlődésére. 

A budapesti programot idén az ELTE lágymányosi kampuszán rendezik, a szakmai hátteret és a szervezést az ELTE Élettani és Neurobiológiai Tanszék, az ELKH Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet és Természettudományi Kutatóközpont kutatói és hallgatói biztosítják.

A rendezvény középpontjában az agyműködés tanulmányozásának lehetőségei állnak. Az elméleti alapokat nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő szakemberek népszerűsítik, emellett lesznek kiscsoportos szemináriumi beszélgetések is. A látogatók a Tudományos Játszóházban önálló állatkísérleti vizsgálatokat végezhetnek, és egyszerű mérésekkel saját reakcióikat is elemezhetik. A kísérletezéshez több mint 25 kísérleti állomás áll majd rendelkezésre, ahol szakképzett vezetők segítenek a bátraknak. Látogatható lesz a Biológiai és Őslénytani Kiállítás is.

A részvétel ingyenes és előzetes regisztrációra sincs szükség. A programok akár kisiskolások számára is élvezhetők, várják iskolák, osztályok, családok látogatását is.

Részletes program