Álmok Álmodói 20

2022.02.18.
Álmok Álmodói 20
Nagyszabású tudomány- és technikatörténeti kiállítás nyílt február 15-én a Millenárison. A magyar felfedezők vívmányait bemutató élményalapú, interaktív tárlatot a magyar egyetemek hallgatói kedvezményes jeggyel tekinthetik meg. 

A témák között szerepel a mobilitás: különleges autószalonban, műhelyben és dizájnstúdióban láthatók a magyar újítások, emellett a vasúthálózat fejlődése is megelevenedik. Az orvoslást és élettudományokat bemutató térben a múlt vívmányai mellett napjaink eredményei is helyet kapnak a járványtörténettől a nanotechnológiáig. Bemutatkoznak az infokommunikáció, valamint az ipar- és energiaszektor leleményei is Jedlik Ányos villanydelejes forgonyától az Eötvös-ingán és Bláthy Ottó villanyóráján keresztül az atomenergia hasznosítását lehetővé tevő eredményekig. A mezőgazdaság témájában többek között a precíziós gazdálkodásról és a vertikális farmokról tudhatnak meg többet a látogatók. A tárlat izgalmas része A tér tudománya kiállításrész, ahol a matematika, a repüléstudomány és az űrkutatás kiemelkedő magyar hozzájárulásainak megismerését VR- és dómvetítés teszi emlékezetessé.

A tárlat egy évig tart nyitva, a hallgatóknak kedvezményes, csoportos látogatói jegyet ajánlanak. A kiállításra történő utazáshoz csoportok részére a MÁV 100%-os, egyéni látogatók számára 50%-os kedvezményt biztosít.

A kiállítás honlapja és Facebook-oldala