Anatómia verseny a TTK-n

2016.12.21.
Anatómia verseny a TTK-n
Az ELTE TTK Biológiai Intézet Anatómiai, Sejt- és Fejlődésbiológiai Tanszéke immár ötödször szervezte meg - jelentős hallgatói érdeklődés mellett - az Anatómia Tanulmányi Verseny első fordulóját 2016. november 23-án, a másodikat december 3-án.

A megmérettetésre azokat a biológia alapszakos hallgatókat várták, akik az Állatszervezettan I. tárgyból már sikeres kollokviumot tettek, ám az Állattan szigorlat teljesítése még előttük áll. A verseny első, írásbeli fordulóján 41 lelkes hallgató vett részt, közülük 15 versenyző ért el 60 százalék feletti eredményt, ezzel mentesülve a szigorlati beugró dolgozat állatszervezettan részének megírásától. Öten 70 százalék feletti eredménnyel továbbjutottak a második fordulóra. További 9 versenyző 60 pont felett teljesített, közülük nyolcan úgy nyilatkoztak, hogy a döntőben, csapatverseny formájában szívesen tovább küzdenek a beugró dolgozat alóli mentesség megszerzéséért.

A második, szóbeli feladatokból álló nyilvános fordulóban a jelölteknek egy legalább 15 perces előadást kellett tartaniuk a versenyen húzott témakörből, majd villámkérdésekkel gyarapíthatták pontjaikat. A versenybizottság megítélése szerint a döntőben résztvevő hallgatók teljesítménye elérte a szigorlat színvonalát, így ha az emberi idegrendszer és érzékszervek témakörben írt beszámolójuk szintén eredményes lesz, szigorlati részjegyet ajánlanak meg számukra állatszervezettanból.

A versenyt Lajer Panna nyerte, a második helyet Molnár Eszter Sarolta, a harmadik helyet Galambos Klaudia szerezte meg. A negyedik helyezett Csíkos Sándor lett, az ötödik helyet Markó Dorottya tudhatja magáénak. Helyes válaszaikkal, illetve a versenybeli aktivitásukkal a két résztvevő csapat tagjai (Kispéter Enikő, Lindner Anna, Penc Mirjam és Tóth Benedek, valamint Heller Ádám, Kocsis-Jutka Virág, Mokos Dániel és Szente András) ugyancsak kiérdemelték a beugró dolgozat alóli mentességet.

A versenyt támogató szervezetek jóvoltából a döntőbe jutott hallgatók értékes könyveket, sportolási lehetőséget, ELTE-s ajándéktárgyakat kaptak.

A döntős hallgatók

Forrás: ELTE TTK

Fotók: Burghardt Edvárd