Angol nyelvű képzést indít az ELTEcon

2017.11.26.
Angol nyelvű képzést indít az ELTEcon
Angol nyelvű képzéssel bővül az ELTE Társadalomtudományi Kar alkalmazott közgazdász képzése, az ELTEcon. A tíz éve működő szak új képzésére harminc–negyven diákot vesznek majd fel a következő tanévben.

A közlemény szerint az elemző közgazdasági képzés iránt a magyar diákok mellett – a budapesti turisztikai és felsőoktatási tapasztalatok alapján – várhatóan közép-európai és távol-keleti diákok érdeklődnek majd leginkább. Az oktatók és a hallgatók közös munkájára épülő képzés célja, hogy a diákok a tanulmányaik után a világ bármely elemzőközpontjában megállják a helyüket. 

Szintén 2018 szeptemberében indul az ELTE Gazdálkodástudományi Intézetében az üzleti közgazdasági területre koncentráló, és több szakán az oktatást két nyelven – angolul és magyarul – kínáló képzése. Az ELTEcon angol nyelvű kurzusával egyetemünk mind az elméleti, mind a gyakorlati közgazdászképzés területén lehetővé teszi, hogy végzett hallgatói a nemzetközi porondon is érvényesülhessenek.

Emellett „sokkal több esély van arra, hogy a fiatalok itthon találják meg számításukat, ha a közgazdaságtan alapjaival itthon ismerkednek meg, és csak utána próbálják ki magukat a nagyvilágban” – mondta Pete Péter tanszékvezető egyetemi tanár, a szak egyik alapítója. – És arra is nagyobb az esély, hogy a külföldi tapasztalatszerzés után itthon erősítsék a szakmát."