Anonim kérdőívezéssel a járvány ellen

2021.08.31.
Anonim kérdőívezéssel a járvány ellen
Az ELTE tanév eleji, rendhagyó kérdőíve az egyetemi polgárok átoltottságának szintjét méri fel. A járvány alakulását vizsgáló, hetente ismétlődő kérdőív a szeptember 6-i héten indul majd.

Az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testület (JOKT) augusztus 30-án új tájékoztatóban foglalta össze a 2021/2022-es tanévre irányadó kötelezettségeket és tudnivalókat. Ebből kiderül az is, hogy az Egyetem a tanév elején felméri az egyetemi polgárok átoltottságának a szintjét, a későbbi, hetente ismétlődő kérdőívek pedig a járvány egyetemen belüli alakulását kívánják nyomon követni.

A kérdőívekre az ELTE valamennyi hallgatója és dolgozója egészségének megvédése érdekében van szükség, céljuk a járvány káros hatásainak mérséklése és a működés fenntartása. Az adatgyűjtés anonim, személyhez nem köthető, kifejezetten statisztikai adatgyűjtést szolgál. A Caesar-azonosító megadása csak a kérdőív eléréséhez szükséges, a kérdőív nem tárol személyes adatot.

Minden Caesar-azonosítóval rendelkező személy köteles kitölteni a védőoltás felvételéről szóló anonim, elektronikus kérdőívet szeptember 7-ig. Az átoltottsági adatokból származó megállapítások alapot szolgáltathatnak az Egyetemen alkalmazott – a járvánnyal összefüggő - magatartási szabályok szigorítására vagy enyhítésére. A védettségi kérdőív itt érhető el.

A szeptember 6-i héttől kezdve hetente egy alkalommal – lehetőleg csütörtöki napon, emlékeztető felhívásra – minden Caesar-azonosítóval rendelkező személy köteles aktuális állapotáról beszámolni anonim, elektronikus kérdőíven. A felmérés adataiból a járvány egyetemen belüli alakulását megismerve alakítják a védelmi szabályokat. Ez a kérdőív itt található.

A JOKT a felmérések eredményét a tervek szerint heti rendszerességgel közzéteszi majd.