Aranyérmes Kapás Bogi

2018.08.07.
Aranyérmes Kapás Bogi
A Glasgow-ban zajló 34. úszó Európa-bajnokságon 2018. augusztus 6-án Kapás Boglárka, az ELTE PPK hallgatója aranyérmet nyert 200 méteres pillangóúszásban! Noha az úszó a verseny első felében jócskán lemaradt, a táv felétől azonban magasabb sebességre kapcsolt, és maga mögé utasította a mezőnyt.

„Az utolsó huszonöt méteren észleltem, hogy elől vagyok, át is futott az agyamon, úristen, ezt meg fogom nyerni, de aztán gyorsan lehűtöttem magam, és váltottam: Bogi, még be sem értél, ne gondolj még a győzelemre – idézte fel Kapás Boglárka a finálé utolsó métereit. – Nagyon-nagyon örülök az aranyéremnek, csak annak nem, hogy nem úsztam 2:07 alatt. Biztos voltam benne, hogy 2:06-s időt érek el, emiatt kicsit csalódott vagyok, nem értem, mit történt”– nyilatkozta az úszó.

„Hogy Tokióban is ott leszek kétszáz pillangón, azt most még nem merném kijelenteni, de nem is zárom ki, az biztos, szívesen indulnék ebben a számban az olimpián. És nem szeretném a gyorsúszást sem végleg elfelejteni, még akkor sem, ha nagyon szeretem a pillangót. Ha ezt az Eb-t nézem, akkor Glasgow-ban egyértelműen a pillangóúszó Kapás Boglárka indult. Még van bennem bőven, hiszen csak alig több, mint fél éve kezdtünk el igazán dolgozni ezen a távon. Meglátjuk, mi lesz később.”

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának 25 éves hallgatója a magyar úszóválogatott negyedik érmét szerezte meg bravúros véghajrájával. 

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Kovács Anikó