Átadták az idei sportösztöndíjakat

2022.06.22.
Átadták az idei sportösztöndíjakat
Az elismerést az egyetemi szabadidős és sportprogramok szervezésében élenjáró hallgatók vehették át a BTK-n rendezett ünnepségen. 

2022/2023-ban 43 ELTE-s hallgató részesült az ösztöndíjban, valamennyien a BEAC és a SZoESE szakosztályaival együttműködésben szervezik a hallgatói és dolgozói sportéletet az ELTE-n. A díjakat Szalay Krisztián sportért felelős rektori megbízott, Varga Réka, az ELTE EHÖK elnöke és Simon Gábor, a BEAC igazgatója adta át a kitüntetetteknek.  

Az ELTE sportösztöndíjas rendszere nagy hagyományokkal rendelkezik, és az Egyetem a jövőben a parasportokat is szeretné bevonni a pályázható tevékenységek közé – mondta Szalay Krisztián, aki büszke arra is, hogy az ELTE sportélete kiemelkedőnek számít ma Magyarországon. Varga Réka arról a fontos kapcsolatról beszélt, amelyet a sportösztöndíjasok az egyetemi hallgatók és az elérhető sportolási lehetőségek között teremtenek. Simon Gábor ehhez hozzátette, hogy nem egy jelenleg is népszerű BEAC-os sportág eredetileg éppen a sportösztöndíjasok jóvoltból került be az együttes portfóliójába, és ennek a tendenciának az erősítése várható az újonnan kitüntetettektől is. 

Az ösztöndíjasok listája elérhető a BEAC honlapján, az eseményen készített további fotók itt láthatók

Új sportösztöndíjas hallgatók az ELTE-n

Új sportösztöndíjas hallgatók az ELTE-n

0

/

0

0

/

0