Autizmus, szociális kommunikációs zavarok és logopédia

Autizmus, szociális kommunikációs zavarok és logopédia
11/09

2019. november 09. 09:00 - 16:00

ELTE BGGYK (1097 Budapest, Ecseri út 3., C/105.)

11/09

2019. november 09. 09:00 - 16:00

ELTE BGGYK (1097 Budapest, Ecseri út 3., C/105.)


Az ELTE BGGYK Logopédiai Szakcsoport és a Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége konferenciát szervez.

A szimpózium az autizmusra jellemző, illetve az önálló diagnosztikus képként is szereplő szociális kommunikációs zavarok problémakörét, a pragmatikai fejlődés kognitív feltételeit, a kommunikációs képességek felmérésének és fejlesztésének lehetőségeit járja körül. A rendezvényen örömmel látják a tudományközi szakterület szakembereit, logopédusokat, gyógypedagógusokat, pedagógusokat, pszichológusokat, orvosokat, illetve érintett szülőket és más érdeklődőket egyaránt.

Meghívott előadók:

  • Catherine Adams logopédus, egyetemi oktató (University of Manchester, Division of Human Communication, Development & Hearing)
  • Babarczy Anna nyelvész, tanszékvezető egyetemi docens (Budapesti Műszaki és Közgazdaságtudományi Egyetem, Kognitív Tudományi Tanszék)
  • Svindt Veronika nyelvész, tudományos munkatárs (MTA Nyelvtudományi Intézet)
  • Őszi Tamásné, Havasi Ágnes gyógypedagógus egyetemi oktatók (ELTE BGGYK Atipikus Viselkedés és Kogníció Gyógypedagógiai Intézet)

A konferencia idején az épületben mód lesz ebédelésre önköltséges formában. A szervezők kérik, hogy résztvevők a regisztráció során jelezzék étkezési szándékukat.

Részvételi díj: 5000,- Ft (Az ELTE dolgozói, az ELTE BGGYK nappali tagozatos hallgatói, illetve a Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége tagjai számára a program ingyenes.)

Részletes program
Regisztráció