Hírek, felhívások (archívum)

Az Egyetem megnyitja kapuit: az Egyetemi Könyvtárba látogattunk

2017.05.18.
Az Egyetem megnyitja kapuit: az Egyetemi Könyvtárba látogattunk
Az Alumni Központ új sorozatának keretén belül az érdeklődők az Egyetem nagy múltra visszanéző épületeinek, helyszíneinek történetét és rejtett kincseit ismerhetik meg. Első alkalommal az ELTE Egyetemi Könyvtárba látogattunk.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a meghirdetett sétára olyan nagy volt az érdeklődés, hogy egy második alkalmat is meg kellett szerveznünk: a programra az érdeklődők minden korosztályból és az ELTE változatos karairól érkeztek - alumnusok és hallgatók egyaránt. A másfél órás séta során megtekinthettünk a restaurátor műhelyt, ahol Szalaváry Miklós, a könyvtár restaurátora avatott be műhelytitkokba. Ezt követően a végigjártuk a könyvtár központi olvasótermét és a műemlék raktárt is, miközben az épület történetéről meséltek nekünk. A programot könyvbemutató zárta: láttuk a gyűjtemény legkisebb és legnagyobb könyvét, valamint egy 14. századi asztrológiai munkát és egyéb felbecsülhetetlen értékű könyvritkaságokat.

A sétára szinte valamennyi karról csatlakoztak érdeklődők, és a dolgozóbarát időpontnak köszönhetően minden korosztály képviseltette magát.

Az Egyetem megnyitja kapuit sorozat folytatódik, a következő időpontért és helyszínért figyeljék híradásainkat!

ELTE Alumni
Facebook