Az élelmiszerlánc-biztonság jövője

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pályázatot hirdet hazai és határon túli felsőoktatási intézmények hallgatói, doktoranduszai, valamint 35 évnél fiatalabb kutatók számára. Pályázni bármely tudományterületről lehet. Határidő: 2013. szeptember 30.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pályázatot hirdet hazai és határon túli felsőoktatási intézmények hallgatói, doktoranduszai, valamint 35 évnél fiatalabb kutatók számára Az élelmiszerlánc-biztonság jövője címmel. A felhívás célja olyan fiatal kutatók bevonása az élelmiszerlánc-biztonság fejlesztését megalapozó tudományos műhelymunkába, akik képesek a tudományban megszokott kritikai kérdésfeltevéssel közelíteni a jelenlegi rendszer működésének sajátosságaihoz, és új ötletekkel, elképzelésekkel rendelkeznek, amelyeket képesek megvalósítani, ha kellő szakmai támogatást és erőforrásokat kapnak hozzá.

Pályázni bármely tudományterületről lehet, magyar vagy angol nyelven elkészített pályaművekkel. A jelentkezési adatlapokat, az elkészült pályamunkákat és a szakmai önéletrajzokat erre az e-mail címre szükséges beküldeni „Légy Te is láncszem!” jeligével. A pályázati munkák beérkezési határideje: 2013. szeptember 30. A pályázatot szakmai zsűri értékeli. A legjobb munkákat a kiírók pénz- és egyéb jutalomban is részesítik, az I. helyezett 100.000 Ft értékű vásárlási utalványt kap.

Az élelmiszerlánc az élelmiszerre közvetlen vagy közvetett hatással bíró tevékenységek, termékek és szereplők rendszere, hálózata. Az élelmiszerlánc-biztonság annak biztosítása, hogy az élelmiszerlánc nem jelent elfogadhatatlan mértékű egészségügyi és gazdasági kockázatot sem az egyén, sem a társadalom számára.

Részletes pályázati kiírás (pdf)
Jelentkezési lap (doc)

2013.05.23.