Az ELTE a Bálványosi Szabadegyetemen

2016.07.22.
Az ELTE a Bálványosi Szabadegyetemen
2016. július 19. és 24. között huszonhetedik alkalommal rendezik meg Tusnádfürdőn a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábort. Az idei évben első alkalommal Egyetemünk a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) partnereként vesz részt a programon.

Az első napon, július 20-án a látogatók a Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemmel ismerkedhettek meg. Egyetemünk egyedülálló programját Berzlánovich Ildikó, a Nemzetközi Iroda osztályvezetője mutatta be. Az interdiszciplináris nyári egyetem szakmai programjai négy szekcióban – társadalomtudomány, jogtudomány, természettudomány és informatika – valósulnak meg. A 2016-os rendezvényen a résztvevők 61%-a volt erdélyi: az ELTE és az EMTE közös sátrában rendezett kerekasztal-beszélgetésen az idei nyári egyetem résztvevői is meséltek. Az informatika szekcióban résztvevő Sapientiás hallgatók elmondták: tartalmas egy hetet töltöttek Budapesten, színvonalas előadókkal és előadásokkal, felejthetetlen szabadidős programokkal találkoztak.

Az ELTE megjelenésének célja, hogy a tusnádfürdői rendezvény résztvevői számára bemutassák a határokon átívelő együttműködésben rejlő lehetőségeket és tovább mélyítsék a már létező együttműködéseket. A kitelepülés az ELTE Szolgáltató Központ és a Hallgatói Önkormányzat kooperációjában valósul meg.

Forrás: tusvanyos.ro