Az ELTE-BEAC idén is megnyerte az Erdélyi Labdarúgó Diákkupát

2020.01.02.
Az ELTE-BEAC idén is megnyerte az Erdélyi Labdarúgó Diákkupát
Megvédték címüket, az ELDK történelmében pedig harmadik elsőségüket szerezték meg focistáink a székelyudvarhelyi jubileumi mérkőzéssorozaton. 

Az Erdélyi Labdarúgó Diákkupa jubileumi, harmincadik versenyét december 20–22. között rendezték meg Székelyudvarhelyen. A benevezett tizenhét csapat a városi sportcsarnokban harcolt a vándorkupáért, amelyet idén is az ELTE-BEAC együttese hódított el.

A teremlabdarúgó-torna az erdélyi magyar diákok egyik legrégebbi bajnoksága, 1990 óta minden évben megrendezik. A szervezők négy csoportot alakítottak ki, és egy csapat kivételével mindegyik együttes továbbjutott a vasárnapi egyenes kiesési szakaszba. A legjobb négy közé egy-egy udvarhelyi és marosvásárhelyi, illetve két magyarországi együttes jutott be.

A DEAC Debrecen a legjobb tizenhat között a marosvásárhelyi MaSapit, a nyolc között a csíkszeredai Young Boyst ejtette ki, az elődöntőben azonban a Shörlock-Mogye útját állta. A vásárhelyiek az egyenes kiesési szakaszban előbb büntetőkkel ejtették ki a kolozsvári Árnyék csapatát, majd 2–0-ra legyőzték az EleVén Lövéte együttesét.

A címvédő ELTE-BEAC magabiztosan haladt előre a döntőig, a csoportkörben mindhárom meccsét megnyerte, majd az egyenes kiesési szakaszban is megtartva jó formáját, 8–1-re verte a csíkszeredai InTeamet, később 2–1-re a kolozsvári InterGóbékat. Az Ifi FK elleni elődöntő színvonalas, gólokban és fordulatokban gazdag meccs volt, az ELTE-BEAC végül 4–3-ra nyert. A fináléban nagyon szoros küzdelem folyt, a rendes játékidő végén 1–1 volt az eredmény, így büntetőkkel dőlt el, kié lesz a kupa. A budapestiek bizonyultak jobbnak, így megvédték címüket, az ELDK történelmében pedig harmadik elsőségüket szerezték meg.

A meccsek mindegyikéről, illetve a legszebb gólokról videóösszefoglalók készültek.  

Rangsor:

1. ELTE-BEAC
2. Shörlock-MOGYE
3. DEAC Debrecen
4. Ifi FK

Egyéni díjak:

Legsportszerűbb csapat: InTeam
Az Éjszaka Bajnoka: Árnyék FC
A 30. ELDK gólkirálya: Szabó Lajos Mátyás – DEAC Debrecen
A 30. ELDK legjobb védőjátékosa: Szekér Zoltán – ELTE-BEAC
A 30. ELDK legjobb játékosa: Dunai András – ELTE-BEAC
A 30. ELDK legjobb kapusa: Vieriu Dumitru – Shörlock-MOGYE
A 30. ELDK legígéretesebb játékosa: Kerestély József – Ifi FK
A 30. ELDK legtechnikásabb játékosa: Tóth Attila – DEAC Debrecen
A 30. ELDK legszebb gólját szerző játékosa: Halász Botond – MaSapi

Forrás:  Székelyhon
Fotó: Erdély Bálint Előd