Az ELTE delegációja a Ljubljanai Egyetemen

2016.05.25.
Az ELTE delegációja a Ljubljanai Egyetemen
A Ljubljanai Egyetem és az ELTE képviselői 2016. május 18-án kétoldalú megbeszéléseket folytattak a szlovén fővárosban, amely egyúttal a szlovén oktatási miniszter budapesti látogatását is előkészítette. A delegációt Mezey Barna, egyetemünk rektora vezette, az ELTE küldöttjeit Ivan Svetlik, a Ljubljanai Egyetem rektora köszöntötte.

A felek megegyeztek abban, hogy megteszik a szükséges lépéseket a bilaterális egyetértési szándéknyilatkozat (MoU) ősszel Budapesten várható aláírásához. A Prágában egy héttel korábban aláírt CELSA megállapodás (a Leuveni Egyetem által indított stratégiai regionális együttműködés, amelyben az ELTE és a Ljubjanai Egyetem is részt vesz) kiegészítéseként a két egyetem a hallgató- és oktatócsere élénkítését tűzi ki célul. Az ELTE hasznosíthatja a szlovén partner tapasztalatait a gazdasági-ipari közegbe történő tudásátadás-átvétel terén. A Ljubljanai Egyetem profilja, karai széles palettán teszik lehetővé az együttműködést.

A rektori delegációt vendégül látta a Ljubljanai Egyetem pénzügyi irányító testületének elnöke, aki a finanszírozást bemutatva hasznos információkkal látta el a küldöttséget. A látogatás során hazánk ljubljanai nagykövetével, Szilágyiné Bátorfi Edittel, valamint a Balassi Intézet Ljubljana vezetőjével, Molnár-Gábor Bíborkával is találkozott a delegáció. A megbeszélések előreláthatólag az ősszel Budapesten folytatódnak, ahol az említett együttműködési megállapodás aláírására is sor kerül.