Az ELTE futói a Highlights of Hungary-n

2021.02.15.
Az ELTE futói a Highlights of Hungary-n
A Sashegyi Gepárdok csapat is felkerült idén a legkiválóbb kreatív teljesítmények listájára, szavazni a díj honlapján lehet február 18-án 10 óráig.

A Digitális Batman jótékonysági kezdeményezés mellett a 2008 óta működő ELTE Sashegyi Gepárdok futócsapat is ott van a Highlights of Hungary idei jelöltjei között. A csapat az egyik nagy sportszergyártó cég futóköreként indulva lett az ELTE-sek utcai futásainak egyik szervezője Szabó Gábor edzői irányításával. Az ország számos nagyvárosában felállított futókörök a cég kivonulásával megszűntek, a Gepárdokat viszont befogadta a BEAC Polythlon Egyetemi Triatlon Klub, így azóta a futók és a triatlonosok is együtt edzenek. Az évek során több ezren szerették meg itt a rendszeres sportolást, tanévenként 100–150 új hallgató és folyamatosan 150–200 fős tagság vesz részt a heti 15–20 edzésen, közte a Gepárdok 3–4 közös futásán.

Az egészséget szolgáló testmozgás megszervezését nagyban segíti, hogy a legtehetségesebb amatőr versenyzők kitűnő eredményekkel motiválják az egész tagságot. A Gepárdok legjobbjai hamar felzárkóztak a hazai hosszútávfutás élmezőnyéhez. Háromszor nyerték meg a Maraton Csapat OB-t (2011, 2014, 2015), de a csapathoz tartozik a legutóbbi Spartathlon (2019) férfi és női győztese, az Ultrabalaton többszörös egyéni és csapat-győztesei is. A leggyorsabb futójuk 65 perc alatti félmaratont és 2:21 alatti maratoni időt tudhat magáénak. A csapatnak a sport mellett fontos a közösségépítés is, ezért a hallgatók mellett doktoranduszaink, oktatóink, professzoraink is részesei a klubéletnek, amelynek tagjai között cégvezetők, világhírű művészek és szenior olimpikonok is szerepelnek.

A Highlights of Hungary non-profit kezdeményezés, amely évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Célja, hogy a kiválóság és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén minden évben hírét vigye a leginspirálóbb történeteknek, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré. A jelöltekre 2021. február 18-án 10 óráig lehet szavazni ezen az oldalon.