Az ELTE gyakorlóiskolái ismét az élen

2019.10.17.
Az ELTE gyakorlóiskolái ismét az élen
Idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem középiskolái vezetik a HVG évente frissülő gyakorlóiskolai rangsorát, az ország 100 legjobb gimnáziumát összegyűjtő listán pedig a második helyre került Radnóti mellett a Trefort és az Apáczai is a legjobb 10 között szerepel.

A HVG 2020-as gyakorlóiskolai listáján a Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, a Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, az Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium, illetve az ELTE szombathelyi gyakorlóiskolája, a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium áll az első négy helyen. A legjobb öt közé egyedül a Debreceni Egyetem gyakorlóiskolája fért be.

Rang

Intézmény (egyetemi gyakorlóiskolák)

1.

ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)

2.

ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium (Budapest)

3.

ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium (Budapest)

4.

ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Szombathely)

5.

Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája

A középiskolai rangsort a tavalyi radnótis győzelem után idén ismét a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium vezeti, a Radnóti a második helyen szerepel, ötödik lett a Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, nyolcadik az Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium, illetve 19. a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium.

Rang Intézmény (gimnáziumok)
1. Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
2. ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)
3. Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium
4. Budapest I. Kerületi Toldy Ferenc Gimnázium
5. ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium (Budapest)

Mint az előző években, úgy az idén három fő szempont alapján állt össze a rangsor: figyelembe vették a nappali tagozatos tizedik évfolyamosok 2018-as kompetenciamérésének eredményeit matematikából és szövegértésből, a nappali tagozatosok érettségi eredményeit matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből és idegen nyelvből, valamint a felsőoktatási felvételin egyetemre-főiskolára bejutott diákok átlagpontszámát.

Forrás: Eduline (itt és itt)