Az ELTE hallgatója lett az év férfi atlétája

2022.11.29.
Az ELTE hallgatója lett az év férfi atlétája
A Magyar Atlétikai Szövetség 2022-ben Halász Bence Európa-bajnoki ezüstérmes kalapácsvetőnek, a PPK Sporttudományi Intézet – Szombathely rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakos hallgatójának ítélte oda a rangos elismerést.

A díjat a szövetség 1964 óta ítéli oda az adott év legeredményesebb versenyzőinek. Az indoklás szerint Halász Bence már az oregoni világbajnokságon áttörte a hőn áhított 80 méteres határt, amivel az 5. helyet szerezte meg, majd az egy hónappal későbbi kontinensviadalon 80,92 méterre javította élete legjobbját, amellyel ezüstérmet szerzett. Müncheni dobásánál mindössze hárman tudtak nagyobbat teljesíteni ebben a szezonban.

„A magyar atlétika 2022-ben ismét bizonyított. Fontos év volt, mert részben az elmúlt években tapasztalt nem várt szituációk miatt a közelmúlt szezonjai nem úgy sikerültek, mint ahogyan szerettük volna, különös tekintettel a tokiói olimpiára. Ebből a nehéz helyzetből azonban idén nem csak hogy felálltunk, de még szintet is léptünk. Ennek két vezető alakja Kozák Luca és Halász Bence voltak, akik ahol elindultak, ott maradandót alkottak. Kiemelkedik az összes versenyük közül a müncheni Európa-bajnokság, ahol mindketten éremmel zártak" – mondta Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

A Dobó Európa Kupát is megnyerő atléta edzői Németh Zsolt és Németh László, egyesülete a Szombathelyi Dobó SE.

Forrás: ELTE PPK
Fotó: atletika.hu