Az ELTE ígéretes kutatója - felhívás

2016.07.26.
Az ELTE ígéretes kutatója - felhívás
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományos Tanácsa az idei évben is 7 millió Ft összdíjazású pályázatot ír ki „Az ELTE ígéretes kutatója” elismerés és a vele járó pénzjutalom elnyerésére negyven évesnél fiatalabb kutatók számára. Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 15.

A leendő díjazottak az Egyetem jövőjét testesítik meg, munkájuk és tudományos tevékenységük példaértékű. A Tanács olyan kutatási eredményeket ismer el, amelyek a pályázó személyhez köthetők, és túlnyomórészt az ELTE-n születtek, az eredményeket kizárólag megjelent publikációk alapján ítélik meg, a nemzetközi megjelenések pedig előnyt élveznek. A pályázat során nemcsak lezárt kutatásokat díjaznak, hanem a jövő szempontjából ígéretesnek tartott, még folyamatban lévő projekteket is. A pályázók hét kategóriában (bölcsészettudomány, élettelen természettudomány, élő természettudomány, informatikai tudományok, jogtudomány, pszichológia és neveléstudomány, társadalomtudomány) indulhatnak.

A pályázaton részt vehetnek az ELTE alkalmazásában álló azon oktatók és kutatók, akik 2016. december 31-ig nem töltik be negyvenedik életévüket, és nem nyertek korábban a Magyar Tudományos Akadémia Lendület-programjában, a European Research Council valamely egyéni pályázatán, valamint nem részesültek „Az ELTE ígéretes kutatója” elismerésben.

A pályázatok leadási határideje: 2016. szeptember 15. 16:00, a beérkező anyagokat a Tudományos Tanács 2016. októberi ülésén bírálja el. Az elismeréseket ez év novemberében ünnepélyes keretek között adják át.

A  2015-ös nyertesekről itt olvashat bővebben.

Részletes pályázati kiírás