„Az ELTE ígéretes kutatója” – pályázati felhívás

2018.09.05.
„Az ELTE ígéretes kutatója” – pályázati felhívás
Az ELTE Tudományos Tanácsa pályázatot írt ki „Az ELTE ígéretes kutatója” elismerés és a vele járó pénzjutalom elnyerésére olyan kutatók számára, akik az MTA Lendület- és ERC-nyertes ELTE-s kutatók mellett példaképként állíthatók és az egyetem jövőjét testesítik meg. Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 10.

A Tanács mint az egyetem kutatási-fejlesztési-innovációs stratégiájának kialakításáért és megvalósításáért felelős testület különösen fontosnak tartja az egyetem keretei között működő tudományos tevékenység ösztönzését, a fiatal kutatók támogatását és a kiemelkedő tudományos teljesítmény lehetőség szerinti díjazását.

A Tanács olyan kutatási eredményeket ismer el, amelyek a pályázó személyhez köthetők, és túlnyomórészt az ELTE-n születtek. Az eredményeket kizárólag megjelent publikációk alapján ítélik meg, előnyt élveznek a nemzetközi publikációk. Nem csupán lezárt kutatásokat díjaznak, sőt előnyt élveznek azok, amelyek ígéretesek a jövő szempontjából is.

A pályázók köre:

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, illetve az egyetemen működő akadémiai kutatócsoportok alkalmazásában álló, azon PhD-fokozattal rendelkező oktatók és kutatók, akik 2018. december 31-ig nem töltik be negyvenedik életévüket, nem nyertek korábban „Lendület” támogatást a Magyar Tudományos Akadémiától, vagy az ERC valamely egyéni pályázatán, és nem részesültek még „Az ELTE ígéretes kutatója” elismerésben.

A beérkező pályázatokat a Tudományos Tanács bírálja el 2018. októberi ülésén. Az értékeléshez a Tanács szakértőket is felkérhet. Az elismeréseket 2018 novemberében, A tudományos kutatás napja az ELTE-n című rendezvényen adják át.

A pályázat leadási határideje: 2018. szeptember 10. 16:00 óra

Részletes pályázati kiírás

A pályázatokat erre az e-mail címre várják.