Az ELTE közleménye a továbbtanulási adatokról

Az ELTE köszöni azt a bizalmat, amit a felsőoktatási jelentkezési adatok tanúsága szerint a magyar fiatalok és családjaik az egyetemi képzések iránt kifejeztek: a demográfiai csökkenés ellenére közel tíz százalékkal emelkedett a továbbtanulási jelentkezések száma.

A fiatalok tudatos választását mutatja, hogy döntő részben a kutatóegyetemek iránti érdeklődés növekedett. Ezen belül is az ELTE-re érkezett a teljes jelentkezési többlet közel egyharmada, ami jelzi, hogy nemzetközi színvonalú és kapcsolódású képzéseink, tudományos minőségünk továbbra is vonzó a továbbtanulni igyekvők számára.

Bízunk benne, hogy az intézményekbe való bejutáskor is a feszültségeket oldó, tiszta, versenyelvű feltételek érvényesülnek majd, s így az elsőhelyes jelentkezők kiváló eredményeik alapján tanulhatnak tovább az általuk választott intézményekben. Körükben az ELTE kedveltsége tovább emelkedett: minden nyolcadik első helyes jelentkezés intézményünket jelölte meg, ezért nekik külön is kitartó tanulást, sikeres érettségi vizsgákat kívánunk!


Az ELTE idei felvételi jelentkezési adatairól itt olvashat bővebben.

2014.04.09.