A Proof of Concept pályázat idei nyertesei

2022.08.15.
A Proof of Concept pályázat idei nyertesei
Az ELTE Innovációs Központ idén öt projekt megvalósítását támogatja, a pályázatok összköltségvetése mintegy 25 millió forint. 

Az egyetemen folyó innovációs tevékenység támogatására az ELTE Innovációs Központja 2022-ben ismét meghirdette a Proof of Concept pályázatot. A POC (Proof of Concept) pályázati felhívás célja, hogy az ELTE-n létrejött szellemi alkotásokat, ötleteket és terveket magasabb érettségi szintre emelje, továbbá támogassa az egyetemi innovációs tevékenységet és előmozdítsa a kutatási eredmények üzleti hasznosítását.

A három karról beérkezett nyolc színvonalas pályázati anyag nehéz döntés elé állította a bíráló bizottságot, amely végül öt pályázat megvalósítására adott szabad utat. Az értékelés során fontos szempont volt többek között a pályázat eredményeként létrejövő produktum piaci hasznosíthatósága, ezért azon pályázók, akik a projektjeikbe ipari partnert tudtak bevonni, előnyben részesültek. A pályázatok megvalósítására 2022. augusztus 1. és 2023. január 31. között kerül sor.

A nyertes pályázatok:

  • Czirók András (TTK): Programozható millifluidikai rendszer előkészítése hasznosításra
  • Enyedi Kata Nóra (TTK): Ultimate capping reagent
  • Kardos József (TTK): A BeStSel szoftver grafikus felülettel ellátott off-line verziójának fejlesztése külső hasznosítás céljából
  • Konok Veronika (TTK): Gyerekek fizikai aktivitását ösztönző játék kifejlesztése okosóra-okostelefon rendszerre
  • Zsákai Annamária (TTK): Online, interaktív, ingyenes tananyag kidolgozása gyermekek szexuális felvilágosításához

A pályázatok összköltségvetése mintegy 25 millió forint, amelynek forrását „Az ELTE Innovációs Ökoszisztémájának fejlesztése az ipari elvárásokkal összhangban” című, 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00004 számú projekt biztosítja.