Az ELTE-re látogatott Kako japán hercegnő

2019.09.24.
Az ELTE-re látogatott Kako japán hercegnő
Kako hercegnő, Naruhito császár unokahúga a japán-magyar diplomáciai kapcsolatfelvétel 150. évfordulója alkalmából érkezett Magyarországra. Látogatása során felkereste a Bölcsészettudományi Kar Japán Tanszékét is. 

A hercegnő útjának apropóját a szigetország és az Osztrák–Magyar Monarchia közötti diplomáciai kapcsolatok 150. évfordulója adja, hazánkba ausztriai látogatását követően érkezett szeptember 19-én. Hatnapos látogatása során az ELTE Bölcsészettudományi Karán is látogatást tett szeptember 23-án.

Akisino koronaherceg második gyermekét, Kako hercegnőt az ELTE-n Borhy László rektor, Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes és Umemura Yuko, a Japán Tanszék vezetője fogadta. A hercegnőt a Bartók Béla Énekkar rövid műsorral köszöntötte, ezt követően pedig meglátogatott egy tanórát a Bölcsészettudományi Kar Japán Tanszékén, ahol a hallgatókkal is beszélgetett.

Kako hercegnő nem az első, aki tiszteletét teszi Magyarországon a japán uralkodócsalád tagjai közül: legutóbb 2009-ben édesapja és felesége, Akisino és Kiko, 2002-ben pedig Akihito császár tett nagy diplomáciai jelentőséggel bíró látogatást hazánkban.