Az ELTE rendezvényén szerepelt először az új államtitkár

Palkovics László 2014. július 9-én beiktatott felsőoktatási államtitkár első nyilvános szereplése az ELTE EHÖK veszprémi vezetőképző táborában zajlott, ahol Mezey Barna rektorral vettek részt a „Merre tart a magyar felsőoktatás?” című fórumon. Az eseményen, amelynek moderátora Fábri György kommunikációs és közkapcsolati ügyekért felelős rektorhelyettes volt, az államtitkár és a rektor beszélgetőtársa volt Kőmíves Péter, a HÖOK felügyelő bizottságának elnöke is, a közönség soraiban pedig az ELTE hallgatói önkormányzatainak tagjai és az intézmény vezetői foglaltak helyet.

Palkovics László és Mezey Barna egyetértettek abban, hogy a felsőoktatás-politika elmúlt négy évében tapasztalt kiszámíthatatlanság helyett a közösen kialakított, távlatos stratégia adhat választ az egyetemi-főiskolai rendszer feszültséget okozó kérdéseire. Palkovics államtitkár a kancellári rendszerről elmondta, hogy a kancellári pályázatok értékeléséhez differenciált, magas színvonalat megkövetelő szempontrendszert dolgoznak ki, a Magyar Rektori Konferencia közreműködésével.

Mezey Barna szorgalmazta, hogy az eltérő funkciójú intézmények kezelésében markánsan jelenjenek meg a tudományos kutatás súlyához és az oktatási szintekhez kapcsolódó sajátosságok. Az ELTE az ország vezető egyetemeként kiemelt partnere a felsőoktatási kormányzatnak, ezért az ősszel véglegesülő stratégia kidolgozásában is mindketten együttműködést szorgalmaztak.

Fotó: ELTE Online2014.07.10.