Az ELTE sportpályáinak megújulásáért

2017.12.13.
Az ELTE sportpályáinak megújulásáért
A TAO sporttámogatási rendszer lehetőséget teremt arra, hogy a nyereséges, társasági adó fizetésére kötelezett vállalkozások – külön anyagi ráfordítás nélkül – támogassák a látvány-csapatsportokat, köztük a kosárlabdát is. A BEAC-on keresztül alkalom nyílik az ELTE számára, hogy sportingatlanjait korszerűsítse. A klub a 2017/18-as támogatási időszakra a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által jóváhagyott sportfejlesztési programmal rendelkezik.

Az ELTE és a BEAC vezetése elhatározta, hogy 2016-tól nagyszabású, az ELTE több sportlétesítményét érintő tornaterem és sportpálya felújítási programot indít, melyet az MKOSZ jóváhagyott. A sikeres pályázat alapján tervezik az ELTE gyakorlóiskolák tornatermeinek, sportpályáinak, öltözőinek, az ELTE Bogdánfy úti Sportcsarnokának felújítását és a Sportcsarnok új kiszolgáló épületéhez a tervek elkészítését.

A Bogdánfy úti sporttelep a tervek szerint a 2018/19-es tanévre újul meg. Az első ütemben még ebben a tanévben 150 millió forintot fordítanak a létesítmény modernizálásra, a második ütemben pedig új, a 21. századi sportszakmai elvárásoknak megfelelő kiszolgáló épület készül, mely a kosárlabda mellett az ELTE-s polgárok sportolási és oktatási igényeit is biztosítja. A teljes beruházás közel 1,5 milliárd forintból valósul meg a következő három évben.

Fejlesszük közösen 30.000 egyetemi polgár sportolási lehetőségeit! Támogassa az ELTE sportéletét! Együtt az egyetemi sportért!

ELTE BEAC

TAO 2017