Az ELTE szurkolócsapata a vizes VB-n

2017.07.31.
Az ELTE szurkolócsapata a vizes VB-n
Az ELTE sportegyesületének, a BEAC nyereményjátékának köszönhetően 14 szerencsés ELTE-s hallgató és dolgozó személyesen is részt vehetett a július 25-i úszó döntőkön, ahol élőben szurkolhattak pszichológus hallgatónknak, Kapás Boglárkának, az ELTE Sport Arcának.

Közel 500-an vettek részt a BEAC játékán, a nyertesek között az ELTE valamennyi karáról szerepeltek hallgatók, öregdiákok és oktatók is egyaránt. A szurkolótábor közös programja dunai hajóúttal kezdődött. A nyerteseket elkísérték az ELTE és a BEAC vezetői is, köztük Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, Pozsár-Szentmiklósy Zoltán, az ELTE hallgatói ügyekért felelős rektori biztosa, Kóczán András, a BTK dékáni hivatal vezetője, Ilyash György, az ELTE Sportiroda vezetője, Murai László, az ELTE HÖK elnöke, valamint Simon Gábor, a BEAC ügyvezető igazgatója is.

„A 100 méteres gyorsúszás 1936-os olimpiai bajnokát, Csik Ferencet is büszkeségei között tudó BEAC számára nagyon fontos, hogy az ilyen szintű, hazai rendezésű világesemények által közelebb hozza az egyetemi közösséget a sporthoz, népszerűbbé tegye az egyetemi hallgatók és dolgozók számára az egyetemi sportolást” – mondta Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője.

Az ELTE-s tábor „Hajrá, Bogi!” feliratú táblákkal és ELTE-s magyar zászlóval szorított Kapás Boglárkáért és minden magyar úszóért. Bogi a vasárnapi 400 gyorson elért 5. helyezés után 1500 méter gyorson a 4. helyen végzett az ötszörös olimpiai bajnokot, Katie Ledeckyt is a soraiban tudó erős mezőnyben, 800 méteres gyorsúszásban pedig az ötödik helyet szerezte meg.

A szurkolótábor bemutatkozásának sikere a BEAC szervezőit is arra ösztönzi, hogy a jövőben is lehetőséget biztosítson a közös szurkolásra az ELTE polgárainak.

Az eseményen készült összes fénykép a BEAC Facebook oldalán elérhető.

Forrás: BEAC