Az ELTE zenei együtteseinek jubileumi hangversenye

Az ELTE zenei együtteseinek jubileumi hangversenye
02/10

2018. február 10. 19:30 - 21:30

Zeneakadémia Nagyterem, 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

02/10

2018. február 10. 19:30 - 21:30

Zeneakadémia Nagyterem, 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.


Jubileumi hangversenyt rendez az ELTE Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara a Zeneakadémián: jubiláló művész alumnusaink szeretettel várják az ELTE Diplomásokat! A hangversenyen Haydn oratóriuma mellett ősbemutató alkotja a műsor másik felét, a Requiem Choralist a karmester felkérésére írta Kovács Zoltán.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara nem hivatásos együttes, tagságát jelenlegi és egykori hallgatók, valamint oktatók alkotják. Repertoárjukon barokk, klasszikus, romantikus és kortárs művek, a cappella kórusművek, oratóriumok, versenyművek, szimfóniák egyaránt szerepelnek, de szívesen kalandoznak a könnyűzene és a komolyzene határterületeire is. Hivatásuknak tekintik a 20. századi zene kiemelkedő szerzői, köztük Bartók, Kodály, Weiner, Britten, Stravinsky műveinek tolmácsolását, de koncertrepertoárjukból nem hiányozhatnak a kortárs, elsődlegesen magyar szerzők alkotásai sem.

A Baross Gábor által 1948-ban alapított énekkar és 1957-ben létrehozott, jelenlegi formájában vonós kamarazenekarként működő zenekar az elmúlt évtizedekben számos hazai és külföldi nemzetközi versenyen és fesztiválon nyert díjakat. A Hungaroton kiadásában eddig 4 CD-jük jelent meg, bemutatva az együttes fejlődésfázisait és teret nyújtva a kortárs magyar komolyzene képviselőinek. A két együttes művészeti vezetője Kovács László, az ELTE „Eötvös” Művészeti Együttes igazgatója.

Részletes program

Jegyvásárlás: Zeneakadémia Koncertközpont

ELTE Alumni
Facebook