Az Eötvös Collegium tanulmányi versenye középiskolásoknak

Az informatikától a klasszika-filológiáig szinte minden tudományterületről, összesen 12 szekcióba várják a legtehetségesebb tanulók jelentkezését. Az első forduló októberben, az interneten zajlik, a legjobban teljesítő diákok a december 7-i döntőbe jutnak.

Az ELTE Eötvös József Collegium tanulmányi versenyt szervez középiskolák diákok számára, amelynek különlegessége, hogy az informatikától egészen a klasszika-filológiáig szinte minden tudományterületről, összesen 12 szekcióba várják a legtehetségesebb tanulók jelentkezését. A verseny lehetőséget nyújt arra, hogy a diákok személyesen is bepillantást nyerjenek a még előttük álló egyetemi életbe, hiszen a szekciók felosztása közelebb van az egyetemi szakonkénti felosztáshoz, mint a középiskoláéhoz; illetve arra, hogy megérezzék a Collegium szellemiségét.

Az első forduló októberben, az interneten keresztül zajlik. A szekciók egy esszé feltöltését vagy egy internetes teszt kitöltését kérik. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat december 7-én várják a Collegium épületébe, ahol a döntő megmérettetés napját közös programokkal, ismerkedéssel színesítik. A verseny végső eredményét még aznap, ünnepélyes díjátadó keretében hirdetik ki, a győztesek díjazásban részesülnek.

Bővebben az ELTE Eötvös Collegium honlapján

2013.10.07.