Az „Eötvös” Művészeti Együttes felhívása

Az ELTE Művészeti Együttese várja az újonnan felvett hallgatók jelentkezését: a Bartók Béla Énekkar, az Egyetemi Koncertzenekar, illetve a Néptáncegyüttes a kezdőket és a haladókat is szívesen látja soraiban. Összegyűjtöttük a felvételi bemutatkozások időpontjait.

 • Néptáncegyüttes
  Időpont:
  2013. szeptember 10. 18:00
  Helyszín:
  SÍN Kulturális Központ (1139, Budapest, Gyutacs u. 10–18.)
   
 • Bartók Béla Énekkar
  Időpont:
  2013. szeptember 18. 19:00
  Helyszín:
  ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium (1118, Budapest, Dayka Gábor u. 4.)
   
 • Egyetemi Koncertzenekar (a zenekar csak vonósokat tud fogadni)
  Időpont: 2013. szeptember 19. 18:00
  Helyszín:
  ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium (1118, Budapest, Dayka Gábor u. 4.)

Előzetesen e-mailben kell jelentkezni (név, telefonszám, együttes neve).

Jelentkezési határidő
a néptáncegyüttesbe: 2013. szeptember 10.
az ének- és vonószenekarba: 2013. szeptember 12.

Bővebben:

Bartók Béla Énekkar és az Egyetemi Koncertzenekar
A művészeti együttes vezetője Kovács László karmester, Liszt-díjas, érdemes művész. Az egyetemi énekkart 1948-ban, a vonószenekart 1957-ben Baross Gábor alapította. Tagjai az ELTE jelenlegi valamint volt hallgatói és oktatói. Az együttes repertoárján a barokk, a bécsi klasszika, a romantika és a kortárs zene reprezentatív alkotásai, acapella művek, oratóriumok, valamint könnyűzenei művek egyaránt szerepelnek. Az együttes koncertezett Európa szinte valamennyi országában, több alkalommal vendégszerepelt az USA-ban és a Közel-Keleten. Nemrégiben nagy sikerű hangversenyt adott a bécsi Musikvereinsaal nagytermében. Évente több alkalommal szerveznek felkészítő tábort.
Honlap
/ Facebook

Néptáncegyüttes
Az ELTE Néptáncegyüttes 1957-ben alakult. A számos minősítéssel büszkélkedő együttes a 2011-es és a 2012-es ajkai Bakony Néptáncfesztiválon is különdíjat szerzett. A csoport Európa legtöbb országában fellépett (2013 nyarán Olaszországban jártak, korábban Franciaországban, Görögországban, Törökországban, Horvátországban, Makedóniában és Lengyelországban), 2009-ben Kínában szerepeltek. Az együttes két csoporttal (utánpótlás és nagyegyüttes) működik, így a teljesen kezdők is elsajátíthatják a néptánc alapjait, a haladók pedig tovább képezhetik magukat. Az együttes művészeti vezetője Valach Gábor, a Honvéd Táncszínház tánckarvezetője, asszisztense Baranyai Barbara.
Honlap
/ Facebook

2013.09.02.