Az észt nagykövet a Finnugor Tanszéken

2016.11.28.
Az észt nagykövet a Finnugor Tanszéken
Rein Oidekivi, az Észt Köztársaság Magyarországra is akkreditált nagykövete 2016. november 24-én bemutatkozó látogatáson járt az ELTE Bölcsészettudományi Kar Finnugor Tanszékén.

Az oldott hangulatú találkozón a tanszék munkatársai ismertették az észt, finn, finnugor szakos oktatás, valamint a doktori stúdiumok helyzetét, és beszámoltak a tanszék észt-magyar kulturális kapcsolatok fejlesztésében betöltött szerepéről is.

Rein Oidekivi a beszélgetésen kitért a jövőbeni együttműködés lehetőségeire is. Felsőoktatási tájékozottságának okára is hamar fény derült: diplomata karrierje kezdete előtt néhány éven át a Tartui Egyetem bölcsészhallgatója volt. A rövid látogatás alatt nyilvánvalóvá vált, hogy a bemutatkozó kapcsolatfelvételt jó eséllyel gyakori, baráti találkozók követhetik majd. A házigazdák örömtelinek értékelik, hogy a nagykövet a Finnugor Tanszék jövő májusi nemzetközi kontrasztív konferenciájának védnökségét is vállalta, kollégája, Petri Tuomi-Nikula finn nagykövet társaságában.

Rein Oidekivi nagykövet (jobb oldalon), mellette Bereczki András, a tanszék adjunktusa, Észtország magyarországi tiszteletbeli konzulja, és Pomozi Péter egyetemi docens (balra).