Az InfoPark Alapítvány és az ELTE pályázati felhívása 2014

Az InfoPark Alapítvány hidat szeretne képezni az egyetem és a középiskolák között, hozzá kíván járulni a műszaki és természettudományi ismeretek élményszerű elsajátításához, és igyekszik felkelteni a jó képességű diákok érdeklődését az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) színvonalas természettudományos és műszaki képzése iránt.

Fenti célok érdekében az Alapítvány pályázatot hirdet az ELTE és a BME hallgatói részére olyan kisfilmek elkészítésére, melyek a középiskolai természettudományos tantárgyak könnyebb, élményszerűbb megismerését segítik egy-egy témában. A maximum 5 perc hosszúságú kisfilmek a középiskolai természettudományos tantárgyakból bármit feldolgozhatnak, kidolgozásuk formája kötetlen, és a beadáshoz csatolni kell a mellékletek között található pályázati űrlapot.

A nyertes filmek kiválasztása szaktanári és filmes szakértők bevonásával történik. Az elbírálás során előnyben részesülnek azok a pályázók, akik a természettudományos tantárgyak (matematika, fizika, kémia, biológia, földrajz vagy az informatika alkalmazása az érintett területek egyikén) kapcsolatát, egymásra épülését is megpróbálják megjeleníteni. A felhívásra beérkezett kisfilmeket három héten át az interneten is elérhetővé teszik a szavazni kívánó középiskolások számára, a legnépszerűbb alkotás közönségdíjat kap. A legérdekesebb filmek készítői november 7–9. között háromnapos szakmai, kulturális és szórakoztató programon vehetnek részt.

A lehetséges pályázók köre: az ELTE és BME tanszékeinek, intézeteinek, karainak oktatói által mentorált egyetemisták, maximum háromfős csapatokban, melyekben középiskolás diákok is szerepelhetnek. Egy személy, csapat több pályázatot is beadhat.

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. augusztus 31. az ELTE Pályázati és Innovációs Központban

A pályázat rendelkezésére álló keret: 3 millió Ft

Teljes pályázati kiírás
Pályázati űrlap egyetemistáknak
Szavazó űrlap középiskolásoknak

2014.03.05.