Az információszabadság napja

Az információszabadság napja
09/28

2022. szeptember 28. 10:30

Benczúr Ház Kulturális Központ (1068 Budapest, Benczúr u. 27.)

09/28

2022. szeptember 28. 10:30 -

Benczúr Ház Kulturális Központ (1068 Budapest, Benczúr u. 27.)


A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság szakmai rendezvényére felsőoktatásban tanuló hallgatókat és oktatókat, valamint az egyetem napi működését biztosító kollégákat várnak.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felel a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez való jog – az információszabadság – érvényesülésének elősegítéséért és ellenőrzéséért. A Hatóság a KÖFOP-2.2.6-VEKOP-18-2019-00001 azonosítószámú „Az információszabadság hazai gyakorlatának feltérképezése és hatékonyságának növelése” című kiemelt projektben nagy hangsúlyt helyez az adatkezelőknek nyújtott tájékoztatásra és az adatkezelői kötelezettség teljesítéséhez szükséges tudásanyag átadására.

A projekt jelenlegi szakaszában valósul meg az a szakmai rendezvénysorozat, amelynek során a kutatási eredeményeket, kihívásokat és jogalkotási javaslatokat ismertetik meg a szélesebb szakmai és érdeklődő közönséggel. Az ingyenes rendezvényre várják mindazokat, akiknek szakmai munkaköre és érdeklődése kapcsolódik a projekthez. A Hatóság fontosnak tartja, hogy a jövő generációja és az őket képzők, velük együtt dolgozók is értesüljenek az információszabadság körében végzett kutatásokról, valamit a kijelölt kutatási irányokról. 

A budapesti rendezvényen előadást tart Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke; Somogyvári Katalin, a NAIH Információszabadság Főosztályának vezetője; Janza Frigyes, az EX ANTE Kft. ügyvezetője és Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója. A programot workshop zárja. 

Részletes program 
Regisztráció (szeptember 26-án 16:00-ig)