Az önkormányzati választások elé

Az önkormányzati választások elé
10/11

2019. október 11. 17:00 - 19:00

ELTE TáTK (1117 Budapest, Pázmány sétány 1/A, 0.83.)

10/11

2019. október 11. 17:00 - 19:00

ELTE TáTK (1117 Budapest, Pázmány sétány 1/A, 0.83.)


A Karátson Gábor Kör és a TáTK humánökológia mesterszak "Tanácstalan köztársaság" című vitaest-sorozata az őszi félévben is folytatódik. Idei második alkalmán pódiumvitán vehetnek részt az érdeklődők.

Van-e politikai válasz az ökológiai válság kihívására? Van-e ökológiai válasz a politika kiüresedésére, a rendszerváltozás kudarcára, a zsákmányszerző politikára, a cinizmusra és a beletörődésre? A sorozat szervezői olyan válaszokat keresnek, amelyek túlmutatnak álbal és alsójobb vendettaháborúin. A sorozat előadásai és beszélgetései az immár megkerülhetetlen ökológiai belátások fényében próbálják meg újraértelmezni a zöld szín helyét a hazai politikai palettán.

Mik a kampány tanulságai? Mitől lesz élhető egy település? Lehet-e klímabarát egy város? Miért szorul háttérbe a környezeti tematika? Van-e esélyük a civil jelölteknek? Büntetheti-e a kormány az ellenzéki településeket? – többek között ezeket a kérdéseket tárgyalják majd a sorozat következő alkalmán a meghívottak.

A beszélgetés résztvevői: Pálné Kovács Ilona akadémikus, Czédli Herta egyetemi docens, Márvány Péter polgármester, Sallai R. Benedek polgármester-jelölt, volt országgyűlési képviselő,  Varga Illés Levente építész

Moderátor: György Zsombor, a Magyar Hang főszerkesztője

A félév teljes programja