Az új koronavírus hatása

2020.04.15.
Az új koronavírus hatása
A jelenlegi globális járvány következményeit leíró cikkeket vár április 22-ig a Replika folyóirat.

A Replika Társadalomtudományi Folyóirat az új koronavírus megjelenését, a mindennapokat érintő egyéni és társadalmi hatásait, várható következményeit, szakmai kihívásait leíró, vizsgáló, elemző rövid tanulmányokat, helyzetértékeléseket, naplójegyzeteket, személyes beszámolókat, reflektív esszéket vár április 22-ig a rendkívüli helyzetről szóló tematikus blokkjába.

A gyorsan változó helyzet számos olyan problémát és kérdést vet fel, amelyeket érdekesnek és érdemesnek gondolunk itt és most, a megélés pillanatában rögzíteni. A felhívás ezért tematikai megkötést nem tartalmaz; a szerkesztők célja az, hogy „kibeszéljük” a mindannyiunkat érintő problémát, és minél több színű és perspektívájú nyomot rögzítsünk és őrizzünk meg a vírus globális és hazai megjelenéséről és történetéről.

A  blokkba várt szövegek terjedelme és a felhívás határideje a különleges helyzetnek és célnak megfelelően rövidebb az általában szokásosnál. A maximum 20.000 karakter hosszú írásokat április 22-ig várják a szerkesztőség címére.

A blokkszerkesztők az ELTE Társadalomtudományi Kar oktatói: Fokasz Nikosz egyetemi tanár, Kiss Zsuzsi egyetemi adjunktus, Vajda Júlia tud. főmunkatárs.