Az UNESCO fenntartható fejlődésre neveléssel foglalkozó konferenciája

2014. november 7-én Okayamában, Japánban rendezik az UNESCO fenntartható fejlődésre nevelésről szóló, fiatalokat megcélzó konferenciáját. A program „a fenntartható fejlődésre nevelés évtizede” november 10–12. között Aichi-Nagoyában megrendezett zárókonferenciájának kapcsolódó rendezvénye.

Az UNESCO fenntartható fejlődésre nevelés (ESD) ifjúsági konferenciájának célja összehozni 50 fiatal, 18 és 35 év közötti, a fenntartható fejlődésre nevelésben aktív szerepet vállaló vezetőt a világ minden tájáról, akiknek lehetőségük lesz ötleteik és tapasztalataik megismertetésére, cseréjére, az ESD innovatív megközelítéseinek megvitatására, annak megbeszélésére, hogy milyen módszerekkel lehet elősegíteni a fiatalok további részvételét a globális ESD mozgalomban. Ezen túl a résztvevő fiatalok segítenek kidolgozni a jövőbeli ESD intézkedések céljait is. A konferencia résztvevői az Aichi-Nagoyában megrendezendő UNESCO ESD konferencia ajánlásainak kidolgozásában is közreműködhetnek, a világkonferenciára minden ifjúsági konferencia résztvevő meghívást kap.

A konferencia résztvevőit a szervezők pályázat útján választják ki, az érdeklődők pályázatukat (a jelentkezési lapot és a kapcsolódó dokumentumokat) erre az e-mailcímre kell elküldjék 2014. június 1-ig. A kiválasztott résztvevőknek a japán Oktatási, Kulturális, Sport, Tudomány és Technológiai Minisztérium (MEXT) biztosítja a repülőjegyet, valamint a szállást, étkezést és a Japánon belüli közlekedést is.
 
Részletes pályázati kiírás az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága honlapján

2014.05.27.