Bács-Kiskunban otthon vagy!

2019.09.03.
Bács-Kiskunban otthon vagy!
Közel ötven millió forint támogatás várja és segíti a Bács-Kiskun megyei fiatalokat továbbtanulásukban 2019. augusztus 15-től a „Bács-Kiskunban otthon vagy!” ösztöndíj-pályázat. Benyújtási határidő: 2019. október 1.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a térségükben élő fiatalokat anyagi támogatással is segítse annak érdekében, hogy befejezhessék tanulmányaikat, sikeresen elhelyezkedjenek szakmájukban és az általuk kitűzött célokat valóra válthassák.

Az elmúlt félévekben annak érdekében, hogy minél többen vehessék igénybe a támogatást, többször módosítottak a kiíráson, szem előtt tartva azokat az észrevételeket, melyeket a pályázók, az érintett települési önkormányzatok, illetve a tanintézmények jeleztek számára. Ennek eredményeként eltörölték a jelentkezők életkorának felső határát, a levelező, illetve esti tagozaton tanulókat, valamint a felnőtt képzés keretein belül szakmát szerzőket is támogatásban részesítik. Nagy előrelépés volt, hogy a pályázók egész Bács-Kiskun megyében – Kecskemét Megyei Jogú Várost is beleértve – elhelyezkedhetnek a későbbiekben. A támogatható szakmák listája is folyamatosan bővült, ami nincs másként a 2019/2020-as tanév első félévében sem, az új felhívásban ismét gazdagodott a preferált szakmák listája.

A pályázat érintett települései: Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszaug, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc, Móricgát, Szank, Apostag, Dunaegyháza, Kunadacs, Kunszentmiklós, Kunpeszér, Szalkszentmárton, Tass, Drágszél, Dunapataj, Dunavecse, Harta, Homokmégy, Miske, Solt.

A pályázat benyújtásának feltételei:

  • állandó lakcím
  • a felhívásban szereplő preferált szakmában való elhelyezkedés
  • legalább hármas átlag a legutóbbi aktív félévben

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. október 1.

Bővebb információ itt és itt.

Felhívás