Bányai Éva az Európai Hipnózis Társaság tiszteletbeli tagja lett

Bányai Évát az Európai Hipnózis Társaság tiszteletbeli tagjává választották a hipnóziskutatás és alkalmazás terén végzett elévülhetetlen érdemei elismeréseként. Az oklevelet az Európai Hipnózis Társaság (European Society of Hypnosis) Sorrentóban rendezett konferenciáján, 2014 októberében vette át.

Bányai Éva és Nicole Ruisschaert, az Európai Hipnózis Társaság elnöke

A Pedagógiai és Pszichológiai Kar professor emeritusa az első a világon, aki az elismerésben részesült: ezt a tagsági formát számára alakította ki a Társaság, hiszen csak szervezetek lehetnek tagok, egyéni kutatók nem.

Bányai Éva pszichológus és kutatócsoportja eltökélt célja, hogy az onkológiai kezelés részévé tegyék a lelki támogatást. A professzor asszony korábban átesett egy daganatos megbetegedésen, gyógyulását többek közt autoszuggesztív módszerek alkalmazásának köszönheti. Fáradhatatlan munkájának folytatásához 2013-ban 27 millió forintos OTKA-támogatást nyert. A Magyar Hipnózis Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke, az Európai Hipnózis Társaság és a Nemzetközi Hipnózis Társaság (International Society of Hypnosis) első női elnöke volt.

„Magamon próbáltam ki először”korábbi interjúnk a professzor asszonnyal
 
ELTE PPK

2014.11.12.