Bányai Éva kitüntetése

2019.11.26.
Bányai Éva kitüntetése
Az ELTE Pszichológiai Intézet professor emeritusa a hipnóziskutatás terén elért eredményeiért és tudományszervezői tevékenységéért Living Human Treasure Award elismerésben részesült New Orleansban.

A Society for Clinical and Experimental Hypnosis (SCEH) a hipnóziskutatók és klinikusok körében az egyik legmegbecsültebb nemzetközi szakmai szervezet, amely a legmagasabb szintű kutatási bizonyítékokon alapuló hipnózis alkalmazást támogatja világszerte.

Bányai Éva, a Pszichológiai Intézet professzora a Living Human Treasure díjat egyrészt a hipnóziskutatás és klinikai alkalmazása területén elért olyan paradigmaformáló kutatási eredményeiért kapta, mint például az aktív-éber hipnózistechnika kidolgozása, másrészt a a társaság ily módon is fel akarta hívni a figyelmet a kutató nemzetközi hipnózisközösségben betöltött meghatározó vezetői, mentori és élharcosi tevékenységére. A kitüntetést a SCEH ünnepi, 70. találkozóján adták át, New Orleansban.

Az 1949-ben alapított SCEH a hipnózis magas szintű tudományos kutatása és lelkiismeretes alkalmazása mellett elkötelezett pszichológusok, pszichiáterek, szociális munkások, ápolók, fogorvosok és orvosok nemzetközi szervezete.