Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (BGGYK)

2021.09.27.
Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (BGGYK)

2021. OKTÓBER 8.

10:00–11:00

Kutass a Star Trek Voyagerrel! A szövegfeldolgozást befolyásoló tényezők, az olvasás atipikus útjai

A program célja, hogy felhívja a figyelmet az olvasás különböző nyelvi egységekben megvalósuló feldolgozási folyamataira nehezített körülmények között. Az IKT eszközzel elvégzett és a Start Trek univerzumára épülő játék során a résztvevő szó-, mondat- és szövegszintű olvasástechnikai és megértési mechanizmusairól kap képet, majd rövid áttekintésre kerül sor az olvasási készséget befolyásoló tényezőkről és az olvasástanulás atipikus útjáról. Az előadáson maximum 12 fő tud résztvenni.

Előadók: Macher Mónika adjunktus és Horváth Endre tanársegéd
Helyszín: A épület 329-es terem


A beszéd technikája

Csoportos beszédtechnika óra, amelyen a résztvevők beszédlégzés, hangadás, kiejtés és beszédritmus gyakorlatokat próbálhatnak ki. Célunk, hogy a bemutató végére láthatóvá váljon, mennyire fontosak e gyakorlatok a mindennapokban. Játékos, stresszoldó tapasztalás a saját beszédünk, "beszélésünk" terén, nem csak logopédia iránt érdeklődőknek!

Előadók: Fehérné Kovács Zsuzsanna docens és Somosi Ambrus gyógypedagógus
Helyszín: A épület 331-es terem

11.00–12.00

Kérdések és válaszok az autizmus spektrum pedagógiája szakirányról

"Mit is mondtál, autizmus spektrum pedagógiája szakirányos gyógypedagógus vagy? Az olyasmi, mint a gyógytornász? Vagy akkor te most pedagógus vagy és iskolában dolgozol? Jó, de amúgy mi az az autizmus? Mesélj még!" A Bárczi volt hallgatója, jelenlegi tanársegédje mesél az ország egyetlen olyan szakirányáról, ahol gyakorlati képzés során lehet tanulni az autizmus spektrum pedagógiájáról. 

Előadó: Németh Vivien tanársegéd
Helyszín: A épület 329-es terem

13.00–14.00

A bárczis hallgatói élet

Milyen is a Bárczin az élet? A Kar hallgatói mesélnek arról, mi vár a leendő elsőévesekre. Elmondják véleményüket és tapasztalataikat a szakirányokról és a kurzusokról, a szabadidős programokról, a kollégiumokról. Kötetlen beszélgetés.

Előadók: a BGYGK Hallgatói Önkormányzat tagjai
Helyszín: A épület 329-es terem