Bárczi- (gyógy)tea beszélgetés és alumni találkozó

2019.02.20.
Bárczi- (gyógy)tea beszélgetés és alumni találkozó
2019. február 14-én tartották meg a Bárczi- (gyógy)tea sorozat 6. évadának első alkalmát. Az esemény az ELTE Alumni Központ támogatásával valósult meg.

2013-ban indult „Bárczi-(gyógy)tea” sorozat az idei félévben a gyógpedagógiai megsegítés témakörét járja körbe Fejlesztés és/vagy terápia? címmel. A februári alkalmon az állatasszisztált terápiákról Kutyás? Lovas? címmel volt szó.

A délutánt Perlusz Andrea, a BGGyK tudományos és stratégiai ügyekért felelős dékánhelyettese nyitotta meg, majd Pataky Csilla, az Alumni Központ vezetője ismertette az összegyetemi Alumni élet főbb fejleményeit. 
Pechan Eszter PhDs okleveles gyógypedagógus, kutyás terapeuta és Bozori Gabriella címzetes egyetemi docens, okleveles gyógypedagógus, lovasterapeuta a kezelési eljárások legújabb kutatásairól és gyakorlati eredményeiről számoltak be egymással párhuzamosan.

Az eredmények és a jó gyakorlatok ismertetésén túl megtudhattuk a kapcsolódó törvényi szabályozásokat, azt, hogy ez bejelentés köteles tevékenység és hallhattunk a terápiában résztvevő csapat összetételéről, elő-képzettségi feltételeiről, a továbbképzési lehetőségekről, de még a bevont terápiás állatok egyszeri és rendszeres alkalmassági vizsgájáról is. 

Az előadások végén Gereben Ferencné, a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének elnöke foglalta össze a tanulságokat, majd büfé várta a résztvevőket, kötetlen beszélgetés keretében folytathassák az eszmecserét. 

A sorozat következő előadásában 2019. március 21-én a ritmus, zene és hang terápiáról lesz szó.

Bárczi- (gyógy)tea sorozat

Bárczi gyógytea 2019

Bárczi gyógytea 2019

0

/

0

0

/

0