Bazalt Iskola

Bazalt Iskola
04/03

2024. április 03. 17:00 - 20:00

ELTE PPK Aula (1075 Budapest, Kazinczy u. 23–27.)

04/03

2024. április 03. 17:00 - 20:00

ELTE PPK Aula (1075 Budapest, Kazinczy u. 23–27.)


A kültéri oktatást felkaroló program alapítói és közreműködői mutatják be most megjelent kézikönyvüket.

A ,,Hiszünk benne, hogy a magyar oktatási rendszer megújításának alapvető lépése a tértudatosság összekapcsolása a tanulás fogalmával. Ennek egyik, fontos összegző munkája a közösségi tervezésben megvalósult Bazalt Iskola projekt. Célunk az épített környezet felfedezése, megértése és tudatos használata. A könyv létrehozásában a kültéri tanulás közoktatási integrációja motivált bennünket” – írják a CAN Architects oktatási programjának képviselői.

A Bazalt Iskola program a természeti és épített környezeti nevelés segítségével térképezi fel a Balaton-felvidék iskoláinak tanulási gyakorlatát; az öt lépcsőben megvalósuló foglalkozás célja egy közös alkotás, a Bazalt Tanterem létrehozása, és az itt zajló kültéri tanulási folyamatok beindítása. A kézikönyv a kültéri tanulás Kodály-módszerét osztja meg az építész, a pedagógus és a környezetpszichológus látószögén keresztül. A szakértők tapasztalata és látásmódja vizuálisan olvasható párbeszédben vonul végig a könyv szerkezetén, bemutatva az oktatási program két évének szakmai hátterét, ahol a Balaton-felvidéken 22 kültéri tanterem épült meg.

A könyvbemutatón Szőcs Álmos moderálásában beszélget Bognár AmáliaCseh AndrásDúll Andrea és Köninger Szilárd. A kötet megvásárolható az előadás után.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Facebook-esemény