Bázisintézmény az ELTE szombathelyi gyakorlóiskolája

2017.03.22.
Bázisintézmény az ELTE szombathelyi gyakorlóiskolája
A Köznevelési Kerekasztal támogatásával az Oktatási Hivatal által kiírt "Oktatási Hivatal Bázisintézménye” minősítő pályázaton sikerrel szerepelt a szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium.

A Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese az intézményt érdemesnek találta az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” cím viselésére. A címadományozásra és az együttműködési megállapodás aláírására ünnepélyes keretek között egy későbbi időpontban kerül sor.

Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Szombathely egyik legkeresettebb oktatási intézménye. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem gyakorlóiskolája 12 évfolyamos, amelyben meghatározó profil a nyolc- és a négyévfolyamos gimnázium. A Szombathelyi Tanítóképző Intézet gyakorlóiskolájaként 1958-ban alakult, és sokáig az egyetemi központ jelenlegi épületében működött. 1974-től tevékenykedik mostani székhelyén. 1992-től nyolcévfolyamos gimnáziummal, a 2001/2002-es tanévtől pedig négyévfolyamos biológia-történelem, 2013-tól természettudományi, humán és matematika tagozatokkal bővült.