BEAC siker az országos ökölvívó bajnokságon

2020.11.05.
BEAC siker az országos ökölvívó bajnokságon
Rozgonyi Áron, az ELTE Fizikai Intézet doktorandusz hallgatója, az ELTE sportösztöndíjasa az egyesület eddigi legjobb eredményét elérve 3. helyezést szerzett.

Az idei Papp László Felnőtt Női és Férfi Országos Ökölvívó Magyar Bajnokságot október 28–31. között rendezték meg Győrben, az Olimpiai Sportparkban. Rozgonyi Áron már a tavalyi megmérettetésen is közel került a dobogóhoz, akkor az 5. helyen végzett.

„Úgy éreztem, csak egy leheletnyivel csúsztam le a dobogóról, annak ellenére, hogy törött kézzel bokszoltam a versenyen. Idén azzal a céllal érkeztem az OB-ra, hogy minimum egy helyet javítsak és felállhassak a dobogóra, érmes lehessek” – emlékezik vissza a 2019-es versenyre a sportoló.

A BEAC bokszolójának felkészülését tavaly sérülés, idén a vírushelyzet nehezítette, ennek ellenére egész évben formában volt, és magabiztosan, céltudatosan érkezett az idei Magyar Bajnokságra. Rozgonyi Áron másfél éve a Kőbánya Box Clubbnál készül a versenyekre Kovács Mária vezetőedzővel.

A mostani bajnokságon nyújtott teljesítményéről elmondta, hogy egyik mérkőzését sikerült a második menetben befejeznie, ráadásul döntő fölénnyel, ami azt jelenti, hogy a harmadik számolás után ellenfele nem tudta folytatni a küzdelmet, így a bíró beszüntette a mérkőzést. Ezzel elődöntőbe került, és innen már biztos helye volt a dobogón. Az ezt követő elődöntőn a veretlen bajnok ellen maradt alul, így bronzéremmel térhetett haza, amivel ő lett a BEAC első magyar bajnoki bronzérmese ökölvívásban.

„Nagyon boldog vagyok, egy álmom vált valóra a dobogóval, örülök, hogy az egyetemnek és a BEAC-nak egy érmet bemutathatok. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget, aki hozzájárult a felkészülésemhez, az edzőimnek (edzőm Kovács Mária, nevelőedzőm Grád Attila), a barátaimnak, csapattársaimnak és mindenkinek köszönöm a szurkolást is. Remélem, legközelebb még ennél is fényesebb érmet tudok bemutatni!” – tette hozzá az ELTE sportolója.

Forrás: BEAC