Bejárta a világot az etológiai felfedezés

2016.09.06.
Bejárta a világot az etológiai felfedezés
Az ELTE Etológia Tanszékének és az MTA-ELTE Összehasonlító Etológiai Kutatócsoportjának múlt héten, a Science című folyóiratban megjelent cikke világszerte nagy érdeklődést váltott ki.

A kutatásról, amely a világon elsőként vizsgálta, miképp dolgozza fel a kutyák agya az emberi beszédet, számos jelentős nemzetközi sajtóorgánum és tudományos ismeretterjesztő portál is beszámolt, többek között a BBC, a CNN, az NPR, a The New York Times, az Independent, a The Guardian, a The Washington Post, a The Times, a The Huffington Post, az Associated Press, a Reuters, a Fox News, a The Telegraph, a The Daily Telegraph, a Daily Mail, a The Sun, a The Verge Gizmodo, a Time, a Le Monde, az El Pais, a The Times of India, a The Hindu, az El Mundo, az ABC, a Der Spiegel, a Bild, a National Geographic, a Scientific American és a The Scientist.

A magyar sajtóérdeklődés is kiemelkedő volt, közlemények, interjúk és riportok jelentek meg többek között az Index, az Origo, a Népszabadság, a Magyar Nemzet, az M1, az RTL Klub, a TV2, a Kossuth Rádió és az Inforádió felületein.

Az online médiafigyelem mennyiségének és minőségének egy elismert mutatója szerint ez a kutatás már most, néhány nappal a megjelenése után az első húszba került az elmúlt hat hétben publikált valamennyi (>100.000) kutatás sorában, és a valaha megjelent összes Science cikk (>30.000) között is – ezek és a további mérőszámok is a média által legidézettebb 1%-ba sorolják a tanulmányt.

A cikk szerzői a Lágymányosi Campuson

A kutatók által készített, tudományos ismeretterjesztő célú videóabsztraktot eddig közel 300 ezren nézték meg, ami ugyancsak kiemelkedő eredmény.